Sous-vide - Hejtmanský dvůr

Sous-vide

Metoda vaření Sous-vide pochází z Francie a dá se přeložit jako „ve vakuu“.

Těší se stále větší oblibě. Díky ní je totiž vařená surovina křehká, chuťově plná a především šťavnatá.

Maso, ryby či zelenina jsou zavakuované s bylinkami nebo kořením do sáčku, tak aby neztratily vůni a chuť všech ingrediencí.

Zatavený sáček se ponoří do speciálního hrnce a za stálé nízké teploty (obvykle 55°) je vařen (někdy až 72 hod.) ve vodní či parní lázni.

Díky tomu je surovina rovnoměrně uvařena uvnitř i na povrchu a co je důležité, oproti běžné přípravě jídlo neztrácí vitamíny a minerální látky.

My touto technologií připravujeme jak pokrmy z a la carte, tak masa pro Váš catering či domácí grilovačku.

„Dobrá kuchyně je především o respektu - k surovinám, k lidem, k řemeslu. Sladit chutě, vůně i způsob servírování pokrmu je nádherná tvůrčí práce. Hostům naší restaurace chci přinášet nejen dokonalé jídlo, ale také zážitek, na který nezapomenou. Přijďte ochutnat.“
Tomáš Novotný

šéfkuchař hotelu Hejtmanský dvůr

Otevírací doba restaurace
Úterý - sobota
11 - 22 h
Pondělí, neděle
zavřeno
Pro zamluvení stolu v restauraci, prosím, volejte na tel.:

+420 777 616 777

Rádi zajistíme příjemné prostředí i pro větší setkání,
soukromou akci nebo oslavu.

Aktuální sezónní akce

Nevšední gastronomický zážitek i ve všední den

Pro zamluvení stolu v restauraci, prosím, volejte na tel.:

+420 777 616 777

Rádi zajistíme příjemné prostředí i pro větší setkání,
soukromou akci nebo oslavu.

Přejít nahoru