Jídelní lístek

Úvod / Restaurace / Jídelní lístek

PŘEDKRMY

  Hrubě sekaný tartar z hovězí svíčkové s kapary, dijónskou hořčicí a křepelčím vejcem, zauzený v akátovém kouři s malinovou redukcí    169,-
  Trhaný ledový salát a rukola s grilovanými kuřecími prsíčky, opečenými cherry rajčaty, hoblinkami parmazánu, krutony a caesar dresinkem    149,- 
  Listový salát s pečeným kozím sýrem, kousky pomeranče, mandlemi, malinovým dresinkem a cibulovým toastem     155,- 
  Medajlonky z lososa,pečené v krustě ze sezamu a lněného semínka, carpaccio z cukety a červené řepy, variace listových salátů     169,-

POLÉVKY

  Krém z pečeného česneku a celeru, s plátky uzeného lososa, dýňovými semínky a klíčky   65,-
  Hovězí consommé, s kořenovou zeleninou, játrovými knedlíčky a nudličkami    45,-

RYBY

  Grilovaný mořský vlk na šalvějovém másle, s restovanými cherry rajčátky, olivami, limetou, koriandrem a bazalkou, pyré z pečených paprik   269,-

TRADIČNÍ JÍDLA

  Kachní prsa sous-vides křupavou medovou kůží, smetanovým špenátem, švestkovou omáčkou a bramborovými plackami    229,-
  Svíčková omáčka s vařeným hovězím masem, brusinkovým terčem a žemlovými karlovarskými knedlíky s kousky perníku   159,-
  Hovězí "hambáč" prokládaný mozzarelou v cibulové žemli s plátky slaniny, křepelčím vejcem, dijounskou hořčicí, rukolou a mangovo cibulovým chutney, smažené hranolky, remuláda   189,-
  Kuřecí prsa supreme pečená na bílém víně se smetanou, pyré z pečených paprik, gratinované brambory   199,-

HLAVNÍ JÍDLA

  Hovězí líčka dušená na hrášku a červené řepě, podávaná na karotkovo-bramborovém pyré   225,-
  Hovězí svíčková na zeleném pepři, s krémovým listovým špenátem, pečenou slaninou a gratinovanými bramborami    359,-
  Steak z hovězí svíčkové pečený s majoránkou, podávaný s hříbkovým bulgurem a cherry rajčaty a pečeným žampionem   315,-

BEZMASÁ JÍDLA

  Krémové hříbkové rizoto s parmazánem, rukolovým salátem a grilovanými žampiony   179,-

DĚTSKÁ JÍDLA

  Smažený kuřecí řízek, bramborové hranolky nebo karotkovo-bramborová kaše   89,-
  Svíčková s hovězím masem a  třemi houskovými knedlíky    89,- 

MOUČNÍKY

  Citrónový cheese cake s čkoládovou hlínou a malinovým juicem   65,-
  Vanilkové créme brulée zapečené třtinovým cukrem,  horké ovoce, meruňková zmrzlina s kousky čokolády   65,-
  Čokoládové lanýže 3 ks   59,-
  Sýrová variace se sušenými rajčaty, marinovanými olivami a mangovým chutney   125,-

PŘÍLOHY

  Smetanové gratinované brambory   45,-
  Bulgur a zelená čočka, restovaná na cibulce s česnekem   39,-
  Karotkovo-bramborová kaše s  máslem a čedarem   45,-
  Sezonní zeleninový salátek ochucený sladko-kyselým dresinkem nebo listový salát s aceto-balsamikovým dresinkem   55,-

NÁPOJE

Nabídku všech nápojů naleznete v  NÁPOJOVÉM LÍSTKU.

VÍNA

Širokou nabídku vín  z Čech, Moravy i zbytku světa naleznete v naší VINNÉ KARTĚ.

RUMY

Širokou nabídku rumů naleznete v naší RUMOVÉ KARTĚ.

PRO CELIAKY, VEGETARIÁNA a VEGANY

Pro klienty s intolerancí lepku, či jinou formou diety, umíme zajistit vhodné doplnění snídaňového bufetu a doporučit, co je v jídelníčku pro ně vhodné. Samozřejmě není problém téměř cokoli připravit na přání hosta, personál je proškolen. Připravovali jsme například celé bezlepkové zážitkové menu, či Svatomartinské hody v bezlepkové úpravě… knedlíky, husu se zelím, bramboráky, lokše, lívance, koláče, pečivo a tak. Takové menu je ale potřeba rezervovat před příjezdem hosta, aby se kuchyň mohla připravit. Zvládneme tedy třeba i svatební hostinu, či jinouVaší slavnostní událost.

Hotel Hejtmanský dvůr v ve Slaném hodnocení