Jídelní lístek

Úvod / Restaurace / Jídelní lístek

PŘEDKRMY

  Hrubě sekaný tartar z hovězí svíčkové s kapary, dijónskou hořčicí a křepelčím vejcem, zauzený v akátovém kouři s malinovou redukcí    179,-
  Roláda z tuňáka a lososa smažená v pikantní tempuře, wakame salát, wasabi hořčice, redukce z ostružin   179,- 

POLÉVKY

  Smetanový krém s nádechem česneku s bylinkovými krutony, čedarem a rozmarýnovým olejem   65,-
  Hovězí consommé, s kořenovou zeleninou, játrovými knedlíčky a nudličkami    55,-

SALÁTY 400g

  Kuřecí prsíčka supreme s trhaným ledovým salátem,
rukolou a caesar dresinkem, opečenými rajčátky, hoblinkami parmazánu a krutony
  210,-
  Grilovaný kozí sýr na salátu z křupavých listů,
pečenou balsamicovou řepou a marinovanou hruškou, praženými mandlemi, rukolou a cibulovými kroužky
  189,-
  Rozpečený hermelín na listovém salátu
s plátky rajčat a cukety, olivovým olejem a limetkovou šťávou, glasírovanými višněmi a slunečnicovými semínky
  165,-
  Grilovaný steak z tuňáka na listovém salátu
s dresinkem z modrého sýra a zastřeným vejcem, černými olivami, česnekovými klíčky a marinovanou červenou řepou
  265,-
  Grilovaná kachní prsa s variací salátových listů
s medovo-křenovým dresinkem, sušenými rajčátky, máslovou kukuřicí a bylinkovým slaným sýrem
  249,-

RYBY

  Filet z máslové ryby grilovaný v plátcích cukety
podávaný s batátovo-bramborovým pyré, salátem z mořských řas a silnou omáčkou z telecích kostí a petrželky
  239,-
  Filet z královské pražmy grilovaný se šalvějí a máslem, podávaný s krémovým sépiovým rizotem,
pečenými cherry rajčátky a rukolou
  255,-

VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA

  Krémové hříbkové rizoto s parmazánem, rukolovým salátem a grilovanými žampiony    189,-
  Grilovaná červená řepa s oříšky, petrželkou a pórkem, batátové pyré, listový salát se semínky   175,-

HLAVNÍ JÍDLA

  Kachní prsa sous-vide s křupavou medovou kůží, smetanovým špenátem, švestkovou omáčku
a bramborovými plackami
  249,-
  Kuřecí prsa supreme s krémovým listovým špenátem, glasírovanými kaštany a gratinovanými bramborami   245,-
  Dlouze tažený vepřový bok s křupavou medovou kůží, servírovaný s celerovo-křenovým pyré s grilovanými žampiony a cibulovými kroužky
  255,-
  Svíčková omáčka s vařeným hovězím masem, brusinkovým terčem a žemlovými karlovarskými knedlíky
s kousky perníku 
  169,-
  Hovězí sous-vide nudličky restované na zeleném kari  s křupavou zeleninou, mungo výhonky, kokosovým mlékem
a rýžovými nudlemi se semínky a máslovým pórkem 
  215,-
  Hovězí jalapeňos burger s omáčkou z modrého sýra, rajčaty a okurkami, servírovaný v černé žemli
s česnekovou remuládou a hranolky 
  199,-
  Hovězí svíčková na zeleném pepři, s krémovým listovým špenátem, pečenou slaninou a gratinovanými bramborami    359,-

MOUČNÍKY

  Vanilkový cheesecake s horkými višněmi, šlehačkou a karamelovou omáčkou   145,-
  Créme brulée provoněné mandlovým likérem, zapečené třtinovým cukrem, s hruškovým sorbetem a šlehačkou   95,-
  Naše čokoládové bonbóny ve třech příchutích   65,-
  Sýrová variace se sušenými rajčaty, marinovanými olivami a pikantními brusinkami   125,-

PŘÍLOHY

  Smetanové gratinované brambory   55,-
  Grilovaná cibulová houska s česnekovým máslem   45,-
  Smažené bramborové hranolky    50,-
  Sezonní zeleninový salátek ochucený sladko-kyselým dresinkem    65,-
  Sezonní listový salát s aceto-balsamikovým dresinkem    65,-
  Grilovaná sezónní zelenina    65,-
  Cibulové kroužky v pikantním těstíčku    65,-

NÁPOJE

Nabídku všech nápojů naleznete v  NÁPOJOVÉM LÍSTKU.

VÍNA

Širokou nabídku vín  z Čech, Moravy i zbytku světa naleznete v naší VINNÉ KARTĚ.

RUMY

Širokou nabídku rumů naleznete v naší RUMOVÉ KARTĚ.

PRO CELIAKY, VEGETARIÁNA a VEGANY

Pro klienty s intolerancí lepku, či jinou formou diety, umíme zajistit vhodné doplnění snídaňového bufetu a doporučit, co je v jídelníčku pro ně vhodné. Samozřejmě není problém téměř cokoli připravit na přání hosta, personál je proškolen. Připravovali jsme například celé bezlepkové zážitkové menu, či Svatomartinské hody v bezlepkové úpravě… knedlíky, husu se zelím, bramboráky, lokše, lívance, koláče, pečivo a tak. Takové menu je ale potřeba rezervovat před příjezdem hosta, aby se kuchyň mohla připravit. Zvládneme tedy třeba i svatební hostinu, či jinouVaší slavnostní událost.

Hotel Hejtmanský dvůr v ve Slaném hodnocení