Král všech steaků!
Název T-bone steak je dán charakteristickým tvarem kosti připomínající písmeno T. Tato kost je bederním obratlem zvířete a odděluje 2 chuťově i strukturou rozdílná masa, přičemž obě patří k nejlepším kusům na grilování vůbec.
Věděli jste, že produkt jako je T-bone steak vyžaduje nemalé know how? Není to totiž jen o správném řezu, maso musí uzrát, aby získalo křehkost a zintenzivnila se jeho chuť. Takový proces, ať už zrání na sucho, nebo za mokra, je náročný a vyžaduje velký um a zkušenosti. I proto jej v běžném řeznictví či supermarkteu jen stěží najdete.
Větší a masitější část patří nízkému roštěnci s krásným tukovým krytím po obvodu, v té menší ochutnáte pravou hovězí svíčkovou, nejdražší kus hovězího s velmi jemným masem a tenkými vlákny.
Právě pro tuto senzační kombinaci je T-bone steak tak populárním steakovým řezem. Každý z těchto řezů je sám o sobě ceněn pro svoji charakteristickou chuť a i my Vám občas nabízíme obě tyto skvělé podoby výběrového hovězího masa na jednom talíři. Sledujte proto pravidelně naší nabídku, facebook a instagram.